Aansluitmateriaal

Aansluitmateriaal (nippels, koppelingen) voor perslucht:
Wij adviseren altijd Euro nippels en koppelingen, want Euro is de meest voorkomende standaard in het luchtgereedschap. Door universele snelkoppelingen te gebruiken, kunt u gereedschappen met zowel Euro als (de ook vaak voorkomende) Orion nippels aansluiten zonder schade aan de koppeling. Heeft u afwijkende systemen in gebruik (ISO, JIS), dan bieden wij daar op verzoek maatwerk oplossingen voor.

Euro of Orion?
Orion materiaal heeft een 30% kleinere doorlaat dan Euro (5 mm in plaats van 7mm) en dat kost tot 690 liter per minuut. Euro hoort bij gereedschap waar een motor in zit, zoals o.a slagmoersleutels, boormachines en polijstmachines. Orion is handig om bijvoorbeeld het luchtverbruik van blaaspistolen of remontluchters te beperken.

Kwaliteit:
Budget nippels en koppelingen vallen vaak buiten de toleranties, waardoor ze onvoldoende lucht doorlaten of juist te dunwandig (breekbaar) zijn. De vaak gebruikte zachte messing legering is een stuk kwetsbaarder dan een professionele stalen of RVS nippel  / koppeling. Sta er bij stil dat 1 verbinding met een te kleine doorlaat, de rest van uw hele perslucht systeem begrenst. Wij leveren bij uitstek topkwaliteit materialen van RODAC en enkele goede hobby-opties voor beperkt gebruik.

Sorteer op
 • Airpress 43U02 Snelkoppeling universeel 1/4" binnendraad
  Airpress 43U02 Snelkoppeling universeel 1/4" binnendraad
  € 7,95
 • Airpress 37612 Y-stuk koppeling 3/8" uit- en 2x inwendig
  Airpress 37612 Y-stuk koppeling 3/8" uit- en 2x inwendig
  € 4,95
 • Airpress 46844 Insteeknippel Euro 1/4" binnendraad
  Airpress 46844 Insteeknippel Euro 1/4" binnendraad
  € 1,95
Sorteer op
© 2009 - 2022 Autogereedschap.com | sitemap | rss